Sunday, December 20, 2009

2009

M-am gandit, in vacanta fiind, sa fac o retrospectiva photo a anului 2009, din punctul meu de vedere. Cu alte cuvinte, in acest post gasiti ce a insemnat anul 2009 pentru mine, din ianuarie pana in decembrie minus iunie.

Ianuarie

Pentru mine, 2009 a inceput cum nu se poate mai bine: cu un photo session. Mai jos aveti o poza cu E60, langa Paniceni, facuta pe data de 01/01/09. Afara, cred ca erau vreo -7 grade, suficient cat sa se descarce bateria :D



Februarie

In Februarie, vremea a fost ceva mai blanda dar nu destul de blanda incat sa se poata poza. Lipsa de vegetatie si culoare a insemnat mai multe poze "artistice" in alb-negru.



Martie

Martie a fost, iarasi, o luna de stat in casa, cu mentiunea ca a nins :), compesandu-se astfel lipsa de zapada din timpul iernii.




Aprilie

Mult peisaje nu am pozat in Aprilie, aceasta fiind "luna macro-urilor" :) Cu alte cuvinte, florile au fost subiectul acestei luni.



Mai

In Mai, odata cu apropierea BAC-ului, cantitatea de poze pe metru patrat a inceput sa scada. Tot ce am reusit sa fac in Mai a fost o excursie spre satul Gheorghieni, situat la vreo 6-7 km de Cluj; de aici vine si numele cartierului Gheorghieni.



Iunie

Nu. In Iunie nu am facut poze deloc. Dat fiind faptul ca la sfarsitul lunii era BAC-ul, fotografia a intrat pe planul doi.

Iulie

Adevarata distractie a inceput in Iulie cand vremea a permis niste panorame (atmosfera era inca clara). Mai jos este Clujul vazut de deasupra Realului (zona Industriala) precum si muntii Gilaului in departare.



August

Cu vacanta in plina desfasurare si scapat de inscrieri si examene, m-am dus pana la Sighisoara, intrucat vizitasem orasul doar in Noiembrie si eram curios sa vad cum arata acesta vara. Asadar, Sighisoara vazuta din cetate.



Septembrie

Cele doua saptamni in plus de vacanta din Septembrie au insemnat mai multe poze si, deci, mai multi km parcursi. Ce se vede mai jos este o portiune din Cojocna si calea ferata ce leaga Apahida de Campia Turzii.




Octombrie

In ciuda inceperii facultatii, tot am reusit sa "deturnez" cateva weekenduri pentru a merge la fotografiat. Ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost ninsoarea de la sfarsitul lunii, care parea sa anunte o iarna lunga.



Noiembrie

Noiembrie a fost o luna absolut comuna, cu nici o intamplare deosebita. Dintre expeditiile facute, am decis sa o prezint pe cea facuta langa Aghires-Fabrici. Motivul? Peisajul a fost superb (o parte buna din deal este pe post de balastiera).



Decembrie

Si, iata-ne ajunsi in Decembrie, de departe cea mai aglomerata luna. Timpul a trecut foarte repede. Atat de repede, incat am resuit sa merg doar prin Faget.



Cam atat pentru anul asta. Promit ca la anu' voi veni cu mai multe poze, mai mult text (not!) si un blog mai activ. Ca si cu orice "resolution" de Anu' Nou, sper sa respect macar jumatate din ea :)

Wednesday, December 16, 2009

3x Feleacu

Din ciclul: "E greu mult soare sa indure, ciupearca cruda de padure...":




Am fost pe Feleac weekendu trecut sa fac niste poze la ce se mai intampla prin natura asta minunata. Din motive enumerate mai sus (adica imi e aboslut lene la ora asta sa bag mai multe poze), m-am zgarcit la numai 3 poze. Nu dati vina pe mine. Dati vina pe faculta si recuperari de cursuri, seminarii, etc. Oricum, iarna asta, dupa/inainte de Craciun o sa fac o excursie mai mare si poate ca voi posta mai multe poze.

Apropo, trebuie sa ma apuc de lucrul la un rezumat photo pe anul asta...

Anyway, revenind la subiect. 3 ore. 3 poze care merita postate (randament absolut superb). Locul de unde am facut pozele este fosta livada de meri (si mai nou macesi) de pe Feleac (de la capatul lui 32 in sus). Mai jos este punctul in care se termina livada si incepe padurea de brazi, cea care se vede fix inainte sa intri in comuna Feleac.



Aici avem o parte din Cluj (Gheorghieni si Marasti) vazuta de deasupra livezii.



Iar aici o poza cu... livada!!! Ma rog, partea care se continua spre colonia Borhanci (si satul Gheorghieni).



Asta a fost. Nu e cine stie ce, dar parca s-a mai improspatat putin blogul... miroase a fresh...